środa, 1 maja 2013

etwinning project






Projekt polega na przygotowaniu przez uczestników w każdym tygodniu jednej potrawy, dania, deseru etc dostosowanego do tematyki: 1 tydzień-1 danie słodkie,
2 tydzień-1 danie słone,
3 tydzień-1 danie gorzkie,
4 tydzień-1 danie kwaśne.
Ważne, aby pomysłowością wykazywały się dzieci. Dzielenie się doświadczeniem i pomysłami oraz efektami zrealizowanego zadania odbywać się będzie poprzez zamieszczanie na blogu przepisów i sposobów ich wykonania.

blog projektu

Doświadczenia będziemy wymieniać z grupami: Jeżyków i Dzwoneczków z Kaunas na Litwie.

Cele:
-rozwijanie umiejętności postrzegania za pomocą zmysłów
-rozpoznawanie, rozróżnianie, porównywanie smaków
-kształcenie umiejętności mierzenia
-rozbudzanie zainteresowania dzieci innymi narodami, kulturami
-wspieranie dziecięcej aktywności i kreatywności
-kształtowanie umiejętności pracy w zespole
-praktyczna nauka zasad higieny
-umożliwienie dzieciom korzystanie z prostych narzędzi multimedialnych

Wyniki:
Stworzenie przez Przedszkole w Jodłówce książki (także w wersji elektronicznej) z zebranymi przepisami jako materiał dydaktyczny

Zapraszam do śledzenia bloga


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz